Programa

Descarregar el programa

Feu click aquí per descarregar-vos el programa en format PDF

9:00

Registre dels assistents

9:20

Benvinguda i presentació del programa

  • Antoni Salvà. Director de la Fundació Salut i Envelliment.
9:30

¿Com podem promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme en la gent gran? El projecte SITLESS (Programa Horizon 2020)

Laura Coll. Responsable de l’àrea de recerca. Fundació Salut i Envelliment.

Taula rodona:

  • Maria Giné. Professora Titular. Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna. Universitat Ramon Llull.
  • Carme Cabezas. Subdirectora General de Promoció de la Salut. Generalitat de Catalunya.
  • Maria Jesús Comellas. Professora emèrita de psicopedagogia de la UAB.
11:00

Pausa cafè.

11:30

I en la prevenció de caigudes… ¿podem fer-ho millor? El projecte PROFOUND (Programa Marc d’Innovació i Competitivitat, UE)

Antoni Salvà. Director de la Fundació Salut i Envelliment.

Taula rodona:

  • José Miguel Baena. Coordinador Grup d’Atenció a la Gent Gran. CAMFIC.
  • Joaquim Hernández. Coordinador de la Comissió de Geriatria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.
  • Marius Cugat. President de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC).
13:00

Tastet d’activitats de promoció de la salut i l’envelliment actiu

Cal seleccionar una única opció. Les places disponibles per a cada taller són limitades.

  • Programa d’exercicis per a la prevenció de caigudes OTAGO. PLACES EXHAURIDES
  • Caminada saludable per l’entorn de Casa Convalescència.
  • Tècniques per promoure el canvi de comportaments en salut. PLACES EXHAURIDES

Lloc de celebració

Casa Convalescència

Casa Convalescència, una de les darreres obres del Modernisme català, forma part del recinte de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, projectat a finals del segle XIX per pal·liar la mancança hospitalària de Barcelona. El creixement de la ciutat i els avenços en medicina havien fet obsolet l'antic hospital de la Santa Creu, de l'any 1401, situat al Casc Antic.

La seva construcció va ser dirigida per Pere Domènech i Roura, que va col·laborar amb el seu pare, Lluís Domènech i Montaner, i el va substituir en la direcció d’obres a la seva mort, el 1923.

La Universitat Autònoma de Barcelona va obtenir la concessió per la utilització de l'edifici l'any 1969, amb l'objectiu de desenvolupar-hi diverses activitats acadèmiques, fet que va consolidar la presència d'aquesta universitat a la ciutat. En l'actualitat, UAB-Casa Convalescència és la seu de la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona.

Registrar-se

.
De conformitat amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la normativa que la desenvolupa, l’informem que les dades personals facilitades en aquest formulari passaran a formar part d’un fitxer de dades de caràcter personal, del qual n’és responsable la FUNDACIÓ SALUT I ENVELLIMENT UAB, amb la finalitat de de mantenir la relació contractual amb el client, de realitzar estudis estadístics i d’enviar publicitat relativa a la FUNDACIÓ SALUT I ENVELLIMENT UAB. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, cancel•lació i oposició davant el responsable del fitxer, amb domicili a C/ Sant Antoni Maria Claret, 171 08041 – Barcelona En cas de tenir qualsevol problema podeu contactar amb la secretaria de la Fundació Salut i Envelliment a través del correu electrònic fsie@uab.cat