El Govern de la Generalitat distingeix amb la Creu de Sant Jordi el Dr. Miquel Vilardell

El govern de la Generalitat ha anunciat que el Dr. Miquel Vilardell, cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi, “en reconeixement al conjunt del seu treball al sector mèdic, tant en l’aspecte assistencial com en l’acadèmic i corporatiu”. El Dr. Vilardell és una de les 27 personalitats que rebrà aquesta distinció, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. El govern també ha aprovat atorgar la Creu de Sant Jordi a 15 entitats. 

Una carrera professional vinculada a Vall d’Hebron

El Dr. Miquel Vilardell i Tarrés ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l’Hospital Vall d’Hebron, on ara exerceix com a cap del Servei de Medicina Interna. Catedràtic de Medicina Interna a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha presidit les societats catalana i espanyola de medicina interna i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També ha coordinat el conegut com ainforme Vilardell sobre la sostenibilitat del sistema sanitari català. Actualment, és president del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari (CASOST) del govern de la Generalitat. 

La Creu de Sant Jordi 

Aquesta distinció, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Més informació: Hospital de la Vall d'Hebron