La Fundació Salut i Envelliment i Líbero, junts contra l'Alzheimer

La revista de temàtica esportiva centrada en el futbol Líbero, juntament amb la Fundació Salut i Envelliment dins de la línia de recerca "Reminiscència i Futbol", ha engegat una iniciativa dedicada a ajudar a malalts d'alzheimer a reviure records relacionat amb el món del futbol. Així, aquesta revista ha creat quatre números especials, maquetats com si haguessin estat escrits anys enrera, i s'està preparant una plataforma que permeti personalitzar revistes amb fotografies, dades i moments especials relacionats amb el futbol que puguin ser rellevants per a les persones grans. Aquesta iniciativa ha tingut una gran repercussió als mitjans, ja sigui esportius com generals.

Dins de la mateixa línia de treball, la Fundació Salut i Envelliment està finalitzant un estudi finançat i promogut per la Federación Española de Asociaciones de Veteranos del Fútbol, que té com a objectius principals desenvolupar un programa de reminiscència basat en el futbol, orientat a la millora de la qualitat de vida de les persones grans amb deteriorament cognitiu i dels seus familiars, així com avaluar el programa en el nostre entorn cultural, i valorar la seva necessitat, disseny, implementació, impacte i continuïtat.

La Fundació Salut i Envelliment pretén fer arribar la terapia de reminiscència i futbol a tots els centres assistencials i associacions de malalts i familiars d'Alzheimer i altres demències. A més està oberta a qualsevol mena de col·laboració amb entitats, administracions i empreses que vulguin participar en el projecte.

Repercusió als mitjans