CatSalut aposta per "transformar" el sistema català en comptes de "reformar-lo"

El director del Servei Català de la Salut, David Elvira, ha apostat durant la seva ponència sobre el futur del sistema sanitari, en el marc de l'organització de la XII ed. dels Esmorzars Sanitaris, per la transformació de l'estructura del Sistema Sanitària Català en comptes d'aplicar reformes i ha recalcat la importància de la participació ciutadana en aquest procés.

El responsable de CatSalut ha sentenciat: "No ens fa por la participació dels pacients, ni de les administracions locals, ni la dels professionals, ni la de les 'marees'" ja que són necessaris per "afrontar els reptes que la salut té per davant a Catalunya ".
David Elvira ha assegurat que, després d'un quart de segle, el sistema sanitari "necessita ser transformat, i no només reformat, per seguir la línia de l'excel·lència que mereix el país"
i per abordar "els canvis demogràfics, l'augment de les desigualtats, la revolució digital o l'apoderament dels ciutadans i dels pacients ".

Per fer possible aquesta transformació, el responsable de CatSalut ha presentat quatre eixos bàsics: intensificar la intervenció comunitària, dedicar recursos a treballar l'àmbit de la salut mental, potenciar els serveis en xarxa per garantir l'equitat en tractaments innovadors i fomentar la participació dels diferents agents que intervenen en l'àmbit sanitari de Catalunya.

Pel que fa a la transformació, Elvira ha detallat una desena d'actuacions com la implantació al territori de comissions clíniques, la millora de les condicions per als professionals assistencials o la reorientació de l'assignació dels recursos.

David Elvira ha demanat que Catalunya "disposi de tres estructures d'estat per poder decidir en matèria farmacològica, en polítiques de desenvolupament professional i en diplomàcia internacional en salut".

Més informació: CatSalut  i vídeo de la ponència del Sr. David Elvira   (en català)